Nationale wandelcoachdag

Persbericht

nationale wandelcoachdag

Op zaterdag 23 mei aanstaande kun je in Nederland en België gratis kennismaken met de dienstverlening van wandelcoaches tijdens de vierde Nationale WandelCoachDag.

Geen sportbegeleiding of outdoor fitness, maar mentale kracht en weerbaarheid is hun werk. De natuur wordt daarbij ingezet als hulpmiddel. De gewenste veranderprocessen komen al wandelend in de buitenlucht sneller op gang. De natuur brengt ontspanning, dient als metafoor en relativeert.

Wandelcoaches vormen een groeiende beroepsgroep. Steeds meer coachpraktijken nemen wandelcoaching op in hun aanbod en tenminste vier opleidingen leveren wandelcoaches af die zich aansluiten bij bestaande praktijken of zich zelfstandig vestigen.

Zo’n 60 tot 70 wandelcoaches in het hele land bieden 23 mei deze gratis kennismaking aan. De achtergronden van wandelcoaches die meedoen aan de vierde Nationale WandelCoachDag zijn divers. Maar ze hebben tenminste één ding gemeen: samen wandelen. Het praat echt heel anders wanneer je naast elkaar loopt dan wanneer je, binnenskamers, tegenover elkaar zit. Wandelcoaches trekken er op uit alsof je het avontuur tegemoet treedt en lopen zij-aan-zij met je op als een trouwe kameraad met een luisterend oor.

Einde bericht

FacebookTwitterLinkedInGoogle Gmail