PLUK NU 
de kansen bij opvoeden

Over mij    

Mijn naam is Marion Hurkmans, getrouwd en trotse moeder van twee volwassen zonen. Daarnaast mantelzorger voor onze jongste, verstandelijke gehandicapte zoon, die in een woongroep woont.

Al jaren ben ik werkzaam met veel plezier in de kinderopvang en het speciaal onderwijs. Op dit moment werk ik bij een kinderdagverblijf en daarnaast ben ik bezig om Pluk Nu verder uit te breiden.  

Ging het opvoeden bij mij dan vanzelf? Nee hoor, zeker niet. Maar door mijn jaren lange ervaring met kinderen en hun ouders heb ik mijn rugzak vol geplukt met kansen die ik inzet in de ondersteuning bij u thuis. Mede doordat ik ervaringsdeskundige ben, zie ik ook hier kansen. Omdat ik weet wat het is om een gehandicapt kind op te voeden, wil ik ook deze ouders ondersteunen. Want het vraagt echt iets anders, en als je die tools binnen handbereik hebt, lukt het ook om hier de kansen te plukken.

Hoe voelt het voor jou, als ouder dat je kind op een hele andere manier de wereld bekijkt ? Een kind met autisme heeft een andere aanpak nodig. Dat vraagt wel wat van u  als ouders. Naast dat het ons veel energie heeft gekost, merken we dat het nu goed gaat. Dit komt door een positieve kijk en de wereld van je kind begrijpen. Door deze ervaring ben ik in staat om andere ouders te ondersteunen.